MalleoTrain® S enkelbandage

Bauerfeind
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Na een operatie, bij lichte verstuikingen of na herhaalde overbelasting is het bandapparaat van de voet vaak verzwakt en is een grotere stabilisatie noodzakelijk die de MalleoTrain S kan bieden. De actieve bandage met individueel instelbaar strapsysteem geeft het spronggewricht ook tijdens beweging betrouwbare steun en beschermt tegen verzwikking.

 

 

 

Indicaties:
Enkelbandinsufficiëntie
Postoperatieve revalidatie
Lichte distorsies
Supinatiepreventie, vooral bij sportieve activiteiten

 

Maatvoering:
1: 17 - 19 cm
2: 19 - 21 cm
3: 21 - 23 cm
4: 23 - 25 cm
5: 25 - 27 cm
6: 27 - 29 cm

   

 

Meer stabiliteit

MalleoTrain Plus combineert de beproefde werkingsmechanismen van actieve bandages van Bauerfeind met die van een sporttaping en biedt op deze manier meer stabiliteit en zekerheid. Eerst stabiliseert de bandage het spronggewricht door het compressie-effect van het breiwerk en de twee exact op de buiten- en binnenenkel afgestemde elastische pelotten. De door de beweging geactiveerde massage met wisselende druk activeert hierna ook de spieren. Het gedeeltelijk elastische 3-straps bandensysteem versterkt deze reeds meervoudig stabiliserende werking doordat het zoals een tapeverband in de vorm van een acht om de voet wordt gewikkeld. Met deze stabilisatie wordt ook het verzwikken actief voorkomen.

Effectieve tapevervanging

Voor een optimale fixering bestaat het bandensysteem van de MalleoTrain Plus uit een elastisch, semi-elastisch en niet-elastisch deel. In tegenstelling tot een tapeverband wordt de band zelf door de patiënt aangebracht en kan individueel worden aangepast. Hierdoor worden de positieve effecten op de sensomotoriek versterkt.

Indicaties
Chronische, posttraumatische of postoperatie veirritaties van de weke delen in de zone van het spronggewricht.
Vroeg functionele therapie van verrekkingen van de kapselband van het bovenste of onderste spronggewricht
Bandinsufficiëntie
Supinatie-profylaxe, in het bijzonder bij sportactiviteiten
Postoperatieve revalidatie